Parasta DigiTukea järjesti kolme Paalutuspäivää: Oulussa 7.11., Jyväskylässä 12.11. ja Keravalla 14.11.2019.
Aamupäivien aikana kuulimme rahoittajan edustajan Tomi Kytölän puheenvuoron, tarkastelimme yhteentoimivuutta ja sen merkitystä sekä keskustelimme yhteentoimivuuden tavoitteista ja hyödyistä. Työmme keskeiset tulokset esittelimme pääpiirteissään pohjustuksena iltapäivän työpaja työskentelyyn.
Iltapäivän aikana oli kaksi työpajaa. Yhteentoimivuuden työpajassa Eeva-Leena Ronkaisen ja Riikka Lahtelan johdolla syvennyttiin tarkemmin Parasta DigiTukea -sanastotyöhön ja yhteentoimivuuden kuvauksiin. Kypsyystasomallin työpajassa puolestaan Arter Oy:n konsultin Elina Mäkisen (Oulu ja Jyväskylä) tai Lassi Ropposen (Kerava) johdolla tarkasteltiin kypsyystasomallia ja kerättiin pienen ryhmä- ja keskustelutehtävän avulla osallistujilta kommentteja mallin viimeistelyyn.
Kaikilla kolmella alueella yhteentoimivuus herätti mielenkiintoa ja aihe koettiin sellaiseksi, johon koulutuksen järjestäjien tulee yhteistyössä tarttua. Esiin nousi tarve sille, että yhteentoimivuuden kehittämistä tulee johtaa. Koulutuksen järjestäjien johdon tulee mahdollistaa tämä omissa organisaatioissaan, mutta yhtäläisesti johto esitti opetus- ja kulttuuriministeriölle päin toivetta, että sieltä olisi myös tultava linjausta ja ohjausta asian edistämiseksi.
Paalutuspäivien materiaali: https://drive.google.com/file/d/1x4ZgtZ7ccI8xQKsihGZ5hDL_NvHpdsVp/view?usp=sharing
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.