perjantai 14. syyskuuta 2018

Tervetuloa lukemaan Parasta DigiTukea -hankkeen kuulumisia!


Vuoden 2018 alussa käynnistynyt Parasta DigiTukea -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama, ja sen toiminta-aika jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Koordinaatiotehtävästä vastaa Oulun seudun koulutuskuntayhtymä ja mukana osatoteuttajina on 11 muuta koulutuksen järjestäjää ympäri Suomen. 

Hankkeen toiminnan ydin on mallintamisessa ja kuvaamisessa. Tavoitteena on tuottaa tietojärjestelmäkehityksen tueksi reformin mukaisia kuvauksia sekä rajapinta- ja tietomäärittelyitä. Työskentelyssä keskitytään erityisesti työpaikalla järjestettävän koulutuksen prosesseissa liikkuvien tietojen kuvaamiseen. Kuvaukset tulevat avoimesti saataville ja ovat kenen tahansa jatkokehitettävissä.

Mallintamisen tarkoituksena on kehittää työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyvien palveluiden ja järjestelmien yhteentoimivuutta. Yhteentoimivuuden tavoitteena on mahdollistaa tietojen siirto ja jakaminen prosessista toiseen, järjestelmästä toiseen sekä organisaatiosta toiseen siten, että yhteinen ymmärrys tiedon merkityksestä säilyy läpi tiedon koko kulkureitin. Yhteentoimivuuden saavuttamiseksi DigiTuen laatimissa kuvauksissa otetaan huomioon kansalliset järjestelmät ja niissä tehty kehittämistyö. Hanke tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden Parasta-hankkeiden (Parasta Palvelua, Parasta DigiOhjausta ja Parasta osaamista) kanssa. 

Parasta DigiTukea tekee toisin sanoen pohjatyötä, josta on apua ammatillisen koulutuksen järjestäjille, kun työpaikalla järjestettävän koulutuksen tietoaineistoja liikutellaan, palveluita digitalisoidaan ja prosesseja automatisoidaan.

Jatkossa julkaisemme blogikirjoituksia vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa. Voit tilata blogitekstit myös suoraan sähköpostiisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.