perjantai 6. syyskuuta 2019

Parasta DigiTukea -sanasto julkaistu ja kommentoitavissa 20.9. saakka

Olemme julkaisseet Parasta DigiTukea -sanaston Yhteentoimivuusalustan Sanastot-työkalussa. Samalla on käynnistimme lausuntokierroksen, jossa pyydämme kommentteja noin 50:n työpaikalla järjestettävän koulutuksen käsitteisiin.

Käsitteet on esitetty termitietueina ja käsitekaavioina. Määritelmät on annettu suomeksi ja termisuositukset suomeksi ja ruotsiksi. Sanastomme aihepiiriin liittyy runsaasti käsitteitä, jotka on määritelty opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisemassa Opetus- ja koulutussanastossa (OKSA). Koska sanastomme on tarkoitus julkaista myöhemmin osana OKSAa, lausuntokierrosversion yhteyteen on lainattu OKSAsta ainoastaan keskeisimmät yhteiset käsitteet.

Parasta DigiTukea -sanasto on saatavilla kahdessa eri muodossa ja sitä voi kommentoida kahdella eri tavalla (deadline 20.9.2019):

  1. Yhteentoimivuusalustan Sanastot-työkalussa: https://sanastot.suomi.fi/concepts/86d241b2-2dee-4289-b2bf-e1eeacba8567

    Kommentointi tapahtuu Kommentit-työkalussa: https://kommentit.suomi.fi/commentround;commentRoundId=3a564689-61fb-4c2a-8778-5db1c3400560

    Tämä kommentointitapa edellyttää Yhteentoimivuusalustan tunnuksia. Lisätietoja: https://vrk-ewiki.eden.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=21779517

  2. Sanastokeskus TSK:n sivustolla on PDF-muotoinen sanasto: http://www.tsk.fi/tiedostot/luonnokset/PDT/ParastaDigiTukea_sanasto.pdf

    PDF-muotoista sanastoa on tarkoitus kommentoida kirjoittamalla lausunnot lausuntopohjaan, joka löytyy osoitteesta http://www.tsk.fi/tiedostot/luonnokset/PDT/Lausuntopohja.rtf, ja lähettämällä täydennetty tiedosto Sanastokeskukseen terminologi Riina Kosuselle (etunimi.sukunimi@tsk.fi ).

Lausuntokierroksen jälkeen sanastotyöryhmämme jatkaa työskentelyä Riina Kosusen johdolla käsittelemällä lausunnot ja viimeistelemällä sanaston.

Parasta DigiTukea -sanastotyöryhmäläisiä 23.8.2019 Keuda-talolla Keravalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.