tiistai 15. lokakuuta 2019

Palvelumuotoilulla ratkaisuja yhteentoimivuuden ymmärrykseen

Lokakuussa Parasta DigiTukea organisoi kaksi palvelumuotoilusprinttiä Vantaalla ja Oulussa sekä kaksi palvelumuotoilutyöpajaa Seinäjoella ja Kuopiossa. Nämä ovat osa kehittämishankkeemme tuloksien käyttöönottoa tukevaa toimintaa. Tilaisuuksiin on ollut avoin ilmoittautuminen, jonka kautta mukaan ovat päässeet kaikki innokkaat koulutuksen järjestäjien edustajat.

Sprinttiviikkojen aikana keskitytään työpaikalla järjestettävän koulutuksen asiakaslähtöiseen kehittämiseen yhteentoimivuuden näkökulmasta. Työskentelyn kohderyhmänä ovat koulutuksen järjestäjät ja se, millaisilla ratkaisuilla tietoa yhteentoimivuuden edellyttämästä työstä ammatillisessa koulutuksessa saisi levitettyä. Asiakaslähtöisessä tulokulmassa opiskelijat ja työelämä pidetään keskiössä.

Tämän kirjoittamishetkellä Vantaan sprintti on jo takana ja Oulun sprintti juuri alkamassa. Ensimmäisen sprintin kokemuksien jälkeen osallistujat kokivat palvelumuotoilun osallistavien menetelmien soveltuvan hyvin tällaisen laajan ja vaikeasti ymmärrettävän aiheen käsittelyyn, jossa saman asian äärelle on saatava sekä substanssiosaajia, it-kehittäjiä että johtajia keskustelemaan yhteisten arjen haasteiden kehittämisestä ja ratkaisemisesta.

Sprinttien tuloksia validoidaan yhden päivän työpajoissa Seinäjoella ja Kuopiossa. Vasta näiden päivien jälkeen kokoamme julkaistavan lopputuotoksen, joka tulee jakoon marraskuun aikana.

Vantaalla 8.10.2019 palvelumuotoilijat Ninja Fedy ja Jelena Momcilovic Gofore Oyj
(kuva: Eeva-Leena Ronkainen)

Teksti: projektikoordinaattori Riikka Lahtela (OSAO)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.